۳ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۸

آیت‌الله شاهرودی، عالمی مردمی و تلاش‌گری کم‌نظیر برای احقاق حق بود

آیت‌الله شاهرودی، عالمی مردمی و تلاش‌گری کم‌نظیر برای احقاق حق بود

رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: آیت‌الله شاهرودی، عالمی مردمی و تلاش‌گری کم‌نظیر برای احقاق حق بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید سعدی رئیس امور فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به سوم دی سالروز رحلت آیت‌الله سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی رئیس فقید قوه قضائیه درباره ویژگی‌های شخصیتی آیت‌الله شاهرودی، گفت: آن بزرگوار به عنوان یکی از علمای مبارز، روشن و آگاه به زمانه، سال‌های بسیاری را در نجف و قم مشغول به تحصیل و خدمت به مردم بود.

آیت‌الله شاهرودی جزو بارزترین شاگردان شهید صدر بود

وی با بیان اینکه آیت‌الله شاهرودی جزو یکی دو شاگرد برتر و بارز شهید آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر محسوب می‌شد، اظهار کرد: از آنجا که نظام بعث عراق تاب تحمل پذیرش روشنگری‌های مکتب فقهی و اصولی این بزرگواران را نداشت، دست به جنایات بسیار علیه آنان زد تا جایی که نقل شده، ۶ تن از خانواده‌اش به شهادت رسیدند و او بالاجبار به ایران مهاجرت کرد.

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه افزود: آیت الله شاهرودی در ایران، راه و روش شهید صدر را البته با نگرش جدید ادامه داد و با تسلط عمیق علمی بر مباحث و مبانی فقهی، شاگردان بزرگی تربیت کرد.

سعدی عنوان کرد: پس از انتصاب آیت‌الله شاهرودی به عنوان ریاست قوه قضائیه از سوی مقام معظم رهبری، با توجه به آشنایی آن عالم با مباحث حقوقی، تحولی بزرگ در این دستگاه ایجاد شد.

وی تصریح کرد: نظر به تسلط علمی و حقوقی آیت‌الله شاهرودی، او با اعتقاد به نظام‌مند عمل کردن و انجام امور سازمان‌یافته؛ هم ایجاد روش‌های جدید دادرسی و مبتکرانه را می‌پسندید و هم خود روش‌های نوآورانه و جدیدی برای پیشبرد اهداف سازمانی تدوین می‌کرد، به گونه‌ای که در بدو امر، احیای دادسراها برای رسیدگی بهتر به درخواست‌های مردمی را رقم زد.

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه گفت: آیت‌الله شاهرودی، عالمی عادل و مردمی برای احقاق حق بود و با رتبه علمی بر مباحث حقوقی و فقهی، در راستای احقاق حق و جلب رضایت مردمی، به دنبال اجرای طرح‌های مبتکرانه در راستای ارتقای جایگاه دستگاه قضائی بود.

شوراهای حل‌اختلاف، ابتکار و تجربه موفق آیت‌الله شاهرودی برای عرضه به مجامع بین‌المللی

رئیس امور فرهنگی قوه قضائیه احقاق حق را اولویت رفتار عادلانه آیت‌الله شاهرودی دانست و عنوان کرد: آن بزرگوار مردمی بود و مردمی عمل کردن را می‌پسندید تا جایی که در زمان ریاست او، شوراهای حل‌اختلاف تشکیل شد تا با بهره‌مندی از بزرگان و ریش‌سفیدان، پرونده‌های قضائی بسیاری با جلب رضایت طرفین، به صلح و سازش ختم شود و این طرح مورد توجه مجامع بین‌المللی هم قرار گرفت.

وی به ایجاد ستاد مردمی حفاظت اجتماعی از سوی آیت‌الله شاهرودی هم اشاره کرد و گفت: در این ستاد با بهره‌مندی از مردم و جوانان غیور و متدین محله‌ها، ناهنجاری‌های اجتماعی همان محله‌ها شناسایی و در نهایت با کمک نهادهای رسمی از جمله دستگاه قضائی و نیروی انتظامی، مشکلات تا حدود قابل قبولی برطرف می‌شد.

وی تصریح کرد: این تجربه موفق سبب شد تا در نهایت ستاد مردمی حفاظت اجتماعی به معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تبدیل شود که این روزها در ایجاد طرح‌های مبتکرانه و پیشگیرانه در سطح جامعه به خوبی عمل کرده است.

سعدی در ادامه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره شخصیت آیت‌الله شاهرودی مبنی بر اینکه آیت‌الله شاهرودی با بلوغ و سرآمد علمی خود مایه فخر قوه قضائیه بود، عنوان کرد: رفتار متواضعانه، اخلاق عالمانه و رفتن به سمت جذب قضات فاضل، متدین، باسواد و اهتمام ویژه به بهره‌مندی از طلاب برای امر قضاوت از دیگر ویژگی‌های رفتاری و کاری آن بزرگوار بود.

کد خبر 6324984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha